Nekovri in gesprek met Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie

Op initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland vond er afgelopen week een gesprek plaats met Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie over de zorgen en onzekerheden die er zijn rond de leveringszekerheid van olie en gas, de prijsstijgingen van energie, de verduurzamingsopgave en elektrificatie. Aan het gesprek namen ruim 100 bedrijven en brancheorganisaties deel, maar Nekovri werd uitgekozen als één van de vraagstellers.

 

Na een korte inleiding van Minister Jetten, VNO-NCW voorzitster Ingrid Thijssen en MKB-NL voorzitter Jacco Vonhof konden de vraagstellers van wal steken. Namens Nekovri deed CEO Davey Gerlings de oproep om de Nekovri-leden niet te vergeten daar waar het gaat over de prijsstijgingen van energie. “De sector is cruciaal voor de voedselvoorziening in Nederland, maar zit in een wurggreep. We kunnen de koel- en vrieshuizen niet zo maar stopzetten.”

Omdat er in de ons omringende landen verschillende maatregelen worden genomen ter ondersteuning van het bedrijfsleven daar waar het gaat om de stijgende energieprijzen vroeg Davey ook naar de concurrentiepositie van Nederland en het gelijke speelveld in Europa. “Het kabinetsstandpunt is dat er geen steun wordt gegeven aan bedrijven die kampen met problemen als gevolg van de hoge energieprijzen. Andere Europese landen kiezen daar wel voor, ook omdat Europa met ruimere staatssteunmogelijkheden dit mogelijk heeft gemaakt. We mogen onze positie in Europa en wereldwijd niet verliezen. Bovendien verdampt ook onze investeringsruimte om te verduurzamen.”

Minister Jetten gaf aan de zorgen te begrijpen en dat het goed is als Nekovri aansluit bij de discussie die nu loopt over het gelijke speelveld in Europa en compensatie voor de energietarieven. Minister Jetten gaf aan dit te zullen aankaarten bij zijn collega, de Minister voor Economische Zaken en Klimaat; Micky Adriaansens. Het Nekovri team zal hem hier vanzelfsprekend met nimmer aflatend enthousiasme aan blijven herinneren. De eerste contacten zijn inmiddels gemaakt.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van