Uitnodiging van het Frozen Like Fresh Consortium
Onze collega’s van KNVvK en de projectpartners nodigen u graag uit voor het Frozen Like Fresh Symposium – Shaping the Future of Frozen Food op donderdag 13 november 2025 op de campus van Wageningen University & Research.
Invriezen van verse producten is een goed bewezen methode om producten jaarrond lekker, vers en gezond te kunnen consumeren. Ondanks dat dit al jaren gedaan wordt, is er voortdurend aandacht om de processen nog verder te optimaliseren om het kwaliteitsverlies te beperken en het vriezen effectiever en daarmee duurzamer te maken. Door de theoretische kennis van product en proces te combineren met de kennis en ervaring in de praktijk ontstaan nieuwe verrassende en doelgerichte ideeën waar iedereen met plezier aan samenwerkt. Dit leidt tot oplossingen met impact zowel op kwaliteit van de groenten als op duurzaamheid van de verwerking.
Dit onderzoek is opgepakt door een consortium bestaande uit Lamb Weston EMEA, Ardo, Ilmsens GmbH, KNVvK & Young Cool, Wageningen Food & Biobased Research en TKI Agri & Food en onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Het project is in 2022 gestart en loopt vier jaar. Naast bijdragen van de deelnemende bedrijven wordt het gefinancierd vanuit TKI AgriFood.
Op 13 november presenteren de partners tijdens een afsluitend live-evenement de hoogtepunten van deze publiek-private samenwerking, gericht op het verbeteren van duurzaamheid, productkwaliteit en procesefficiëntie in de diepvriesgroente- en aardappelsector. Experts uit de industrie en de academische wereld delen hun nieuwste onderzoeksinzichten, waaronder:
- Optimalisatie van blancheren voor diepvriessperziebonen (Sophie Delbaere en Rian Timmermans)
- Duurzame verwerking van friet (Esther Schenk en Remco Hamoen)
- Vooruitgang in invriestechnologie en voedselkwaliteit (Ruud van der Sman)
- Discussies over de routekaart voor een toekomstbestendige diepvriesketen
Het programma omvat interactieve sessies en rondetafelgesprekken en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Of u nu actief bent in R&D, duurzaamheid, ontwerp, installatie, koel- en vriesopslag, verwerking of productinnovatie: dit is een mooie kans om te netwerken, te leren en samen de toekomst van diepvriesproducten vorm te geven.
Kijk op de website van WUR voor meer informatie en om u aan te melden:
👉
AGENDA & AANMELDEN











