Voor u gelezen in de markt: Diepvries Urk kiest voor uitbreiding
URK – Diepvries Urk breidt fors uit, te beginnen met een nieuwe grote vriescel. Afgelopen maandag werd de eerste paal in de grond geslagen door Riekelt van Veen, vader van de gebroeders Cees, Pieter en directeur Hendrik van Veen.
,,We kampen al jaren met een capaciteitstekort, en verwachten dat de vraag naar loonverwerking van visproducten blijft groeien. Er is gewoon veel vraag naar het invriezen van kweekvis als dorade en zeebaars, en in de seizoenen van kabeljauw, inktvis en ook nog steeds platvis’’, zegt Hendrik van Veen.
Diepvries Urk had twee plannen gemaakt: complete nieuwbouw op Port of Urk of vernieuwbouw op de huidige locatie aan het Zuidoostrak. Van Veen legt uit dat vanwege ruis over snelle beschikbaarheid van voldoende water en stroom op het nieuwe bedrijventerrein én het financiële plaatje is gekozen voor een enorme verbouwing. Om te kunnen blijven produceren wordt die verbouwing door Excellent Bouw in fasen uitgevoerd.
De eerste stap is de bouw van een grote vrieshal voor 2.300 palletplaatsen naast het huidige pand. Daarna wordt de bestaande vriescel omgebouwd tot een nieuwe productiehal met op de tweede verdieping opslagruimte. Ook de huidige kantoren maken plaats voor productieruimte. Kantoren, kantine en kleedruimtes komen boven de dockshelters.
Al met al komt er ongeveer duizend vierkante meter vrieshuis en 700 vierkante meter productievloer bij. De bestaande vrieslijn blijft, maar er komt wel ruimte voor uitbreiding. Naast de paneerlijn komt straks een bakinstallatie. Voor de complete vernieuwbouw is anderhalf jaar tijd ingepland.
Diepvries Urk heeft momenteel 140 man personeel in dienst. Er wordt in drie ploegendiensten gedraaid, en geen gebruik gemaakt van uitzendbureau’s.







